Pályakezdő vagyok!

Amennyiben lediplomáztál és most fogsz először főállású munkát vállalni, jó, ha tisztában vagy pár dologgal.

Jelenleg diákmunkás vagyok, a cég felvesz teljes állásba: Amennyiben gyakornoki programon vettél részt és a cég jelezte, hogy diploma után szeretne főállásban foglalkoztatni, így a cégnél kell elintézned az új, már teljes állású szerződésed. Fontos, hogy mindenképp elolvasd a szerződést a későbbi kellemetlenség elkerülésének érdekében.
Jó, ha tudod, hogy ebben az esetben október 31-ig még van diákigazolványod, így a diákkedvezményeket, mint pl. bérlet, kedvezményes vonatjegy stb. még igénybe veheted.

Nem dolgoztam suli mellett, most leszek főállású, már megvan a helyem: Amennyiben abban a szerencsés helyzetben vagy, hogy iskola után egyből felajánlottak/találtál munkát, ezek a kérdések merülhetnek fel.

MENNYIT FOGOK KERESNI?

Főállású munkavállalóként már nem csak 15%-os SZJA-t vonják a bruttó béredből, hanem a 18,5%-os úgynevezett társadalombiztosítási járulékot is, amely magában foglalja a nyugdíjjárulékot, a természetbeni és pénzbeli egészségbiztosítási járulékot és a munkaerő-piaci járulékot.
Ez annyit jelent, hogyha a szerződésedben az szerepel, hogy te bruttó 250 000 Ft-ot fogsz keresni, akkor a nettó béred 166 250 Ft lesz. Természetesen nem csak neked, hanem a cégednek is vannak fizetési kötelezettségei utánad.

MI VAN, HA SZABADSÁGRA AKAROK MENNI?

Alapvetően 20 napod van, amely az életkor változásával nő. 25 éves korodtól +1 napot kapsz, 28 évesen kettővel nő az alapszabadságod, 31 évesen már 3 plusz napod lesz.
Ezen kívül jogosult leszel pótszabadságra is, amely akkor jár, ha gyereked lesz. Ameddig a gyermeked be nem tölti a 16. életévét, lesz évi +2 napod, két gyermek után évi +4 napod,
több gyermek esetén +7 nap jár.
Fontos megjegyezni, hogy ezeken a napokon ugyanúgy kapod a fizetésed, ez az úgynevezett fizetett szabadság.

Mivel a szabadság mértéke egy naptári évre szól, így, ha te év közben kezdesz el dolgozni, a szabadságnak csak arányos része jár majd.

MIT CSINÁLJAK, HA BETEG LETTEM?

Fontos tudnod, hogy egy évben összesen 15 nap betegszabadságod van. Ha beteg leszel, kötelező elmenned az orvoshoz, aki fog adni igazolást, amit a cégnél le kell adnod.
Arra az időre, amíg te betegszabadságon vagy, a fizetésed 70%-át fogod csak megkapni.
Amennyiben elfogy a 15 napod és te megint beteg leszel, úgy táppénzre vagy jogosult, ami biztos, hogy kevesebb pénzt fog jelenteni, mint a betegszabadság, 50 illetve 60%.

VAN PRÓBAIDŐ?

Amikor egy új helyen kezdesz, általában az első 3 hónapban próbaidőn leszel. Ez annyit jelent, hogy ezen időn belül bármikor felmondhatsz te is, és a munkáltató is, ha nem vagytok megelégedve egymással. Általában ebben a 3 hónapban még a különféle béren felüli juttatásokat (cafetéria) sem kapod meg.

FEL SZERETNÉK MONDANI, MIT KELL TENNEM?

Először is írásban jelezned kell a cégnek, hogy nem szeretnél tovább ott dolgozni.
Amennyiben a próbaidőn kívül mondasz fel, a felmondási idő alapesetben 30 nap, de közös megegyezéssel bármilyen időpontot kitűzhettek. Csak az azonnali felmondás esetében kell megindokolnod, miért szeretnél elmenni.

KIRÚGTAK. MIK A JOGAIM?

Előfordul, hogy a cég, ahol dolgozol, elküld, ám fontos tudnod, hogy ők kötelesek megindokolni döntésüket. Ebben az esetben a munkáltató köteles a felmondási idő felére felmenteni téged a munkavégzés alól.

Ha már régóta vagy a cégnél, a felmondási idő mértéke is változni fog, például 3 év után 5 nappal nő, míg 15 év után már 30 nappal.

KAPOK VÉGKIELÉGÍTÉST?

Abban az esetben, hogyha azért küldtek el, mert nem megfelelően végezted a munkát, magatartásbeli problémák voltak, esetleg fegyelmi eljárás indult ellened, NEM jár végkielégítés.
Végkielégítés jár, ha a munkáltató jogutód nélkül megszűnik vagy, ha a munkáltató valamilyen kötelezettségszegéssel okot adott neked, hogy elmenj onnan.
Fontos azonban, hogy végkielégítés csak akkor jár, ha te az adott helyen már legalább 3 éve dolgozol. Ebben az esetben 1 havi bért kaphatsz meg, 5 év után 2 havi bért, 20 év után már 5 havi bért.